Kissojen talvi

Miten huolehtia kissoista talvella?

Sisäkissan kohdalla tämä lienee itsestäänselvää, mutta entäpä jos kissasi ulkoilee? Alla hieman perustietoa kissasta ja sen kylmyyden siedosta.

Turkki

Joillakin kissoilla on luonnostaan tuuheammat ja paremmat aluskarvat ja kasvattavat talvea kohden paksun talviturkin. Tämä tekee turkista hyvin kehonlämpöä säilyttävän ja tuuhean. Vanhemmilla kissoilla kehon lämmönsäätely ei ole enää huippuluokkaa ja ne eivät siedä kylmyyttä yhtä hyvin kuin nuoremmat kollegansa.

Ulkoilu

Talvella ja kylmillä ilmoilla kissa käy ulkona lyhyempiä aikoja ja nukkuu mielellään vaikka lämpöpatterin vieressä. Ennenvanhaan kun kissat valitsivat nukkumapaikakseen vaikkapa leivinuunin päältä, ihmiset tiesivät että talvi oli tuloillaan. Nykyaikaan sopii myös varoitus tarkistaa auton moottoritilat, sillä sinne kissa saattaa mielellään piiloutua!

Voit myös rakentaa ulkokissoille turvallisen ja kuivan paikan nukkua. Voit päällystää esim. laatikon kankaalla, eristää sen jollain kuivalla ja täyttämällä sen sitten vaikka huovilla ja peitoilla. Muista vaihtaa nämä usein jotta ne ovat kuivia! Kulkuaukon pitää olla myös pieni, jotta lämpö ei karkaa! Laita myös ruokaa ja vettä esille ja vaihda ne usein, jotteivat ne jäädy.

Jos kissasi ulkoilee muista rokotukset, mikrosiru ja panta!

Tätä sivustoa pidetään yllä vapaaehtoistoimin. Jos haluat, voit tarkistaa alta sponsoreidemme palveluita!

Chanz Casino tarjoaa uusille pelaajille ilmaiskierroksia ilman talletusta sekä 4 erilaista mahtavaa ensitalletusetua! Hae omasi tästä!

Jaa
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn